7.05.2009

Gözat/Farklı Kaydet/İçe Aktar/Ekle

Gözat/Farklı Kaydet/İçe Aktar/Ekle

Kaydet, Gözat, İçe Aktar veya bir Ekle düğmesine tıklattığınızda etkinleşen iletişim kutuları, benzer görünümdedir ve benzer işlemlere sahiptir. Tüm bu iletişim kutuları, diskte belirli bir lokasyondaki bir dosyayı belirtmek için kullanılır. Aralarındaki en büyük farklılık belirtilen dosyanın yüklenmesi veya kaydedilmesidir. Aksi takdirde, aslında hepsi farklı adlarda aynı iletişim kutularıdır.

Bu konu izleyen iletişim kutularını açıklar:

Gözat - yüklemek veya kaydetmek amacıyla bir dosyayı belirtir.

Farklı Kaydet - kaydetmek amacıyla bir dosyayı belirtir.

İçe Aktar - yüklemek amacıyla bir dosyayı belirtir.

Ekle - kaydetmek amacıyla bir dosyayı belirtir. Veri, varolan dosya içindeki veriye eklenir.

İletişim Kutusu Seçenekleri

Bak/Kaydet

kullanılabilir tüm klasör ve dosyaları listeler. Görüntülenen geçerli klasörün bilgisayarınızdaki sıradüzene nasıl uyduğunu görmek için aşağı okuna tıklatınız. Klasörün içini görmek için, klasöre tıklayın.

Bu alanın altındaki iletişim kutusu, seçili lokasyondaki klasörleri ve dosyaları gösterir. Açmak için herhangi bir klasörü çift tıklayabilirsiniz.

Dosya Adı

yüklenecek/kaydedilecek dosyanın adını belirtir.

* işaretini joker olarak kullanabilirsiniz. Örneğin, aktif klasörde kaydedilen tüm proje dosyalarını görmek için *.rwk giriniz. Aynı zamanda dosya için bütün yolu girebilirsiniz, örneğin c:\projects\myproj.rwk

Dosya Türü/Kaydetme türü

Dosya türleri şunları içerebilir:

Projeler (*.rwk) - bir proje dosyasını belirtir. Bir proje dosyası; yüzeyler, şablon kütüphaneleri, koordinat geometri projeleri, koridor tasarımları, genel bir tercihler dosyası ve bir geometri gösterim tercihler dosyasından oluşur. Varolan projenin bir kopyasını kaydedebilir, buna yeni bir ad verebilir ve belirttiğiniz bir dizine yerleştirebilirsiniz. Proje dosyalarını kaydederken, InRoads Grup tüm yol adını RWK dosyasına yerleştirir. Dosyalardan herhangi biri taşınırsa, RWK dosyası geçersizdir. RWK dosyasını, dosyaların taşındığı her yerde kullanmak için, ilişkilendirilmiş dosyaları proje dosyaları gibi, aynı dizinde saklayın. Proje dosyasını açmak için bir metin düzenleyici kullanın ve yol adını silin fakat dosya adını bırakın. Dosyayı kaydet. RWK'yı yüklediğiniz her seferinde, yazılım aynı dizinde RWK'nın yerleştiği ilişkilendirilmiş dosyaları arar.

Yüzeyler (*.dtm) - bir yüzey dosyasını belirtir. Bir yüzey dosyası, nokta ve üçgen verilerini varolan bir yüzeyden sayısal arazi modeli (DTM) dosyasına kaydeder. Yazılım, otomatik olarak uygun dosya uzantısını ekler. Farklı Kaydet komutu Kaydet > Yüzey komutundan farklıdır bunun nedeni kaydedilecek yüzeyi aynı zamanda yüzey dosyasının yeni adını ve lokasyonunu belirtebilmenizdir.

Genel olarak, İçe Aktar komutlarını kullanarak veriyi bir yüzeye yükler, o veriyi üçgenler ve daha sonra bu komutu tamamlanmış veri kümesini bir DTM'ye kaydetmek için kullanırsınız. Buna rağmen, Yüzey Farklı Kaydet ve Yüzey Kaydet komutlarını hiç bir veri içermeyen veya sadece nokta verisi içeren yüzeylerle birlikte de kullanabilirsiniz. Örneğin, bazı komutlar boş veya üçgenlenmemiş veriler içeren tasarım yüzeyleri kullanmanızı gerektirebilir.

Bu komutla verileri bir DTM dosyasına kaydederken, sonuç dosyanın boyutuna dair kaba bir tahminde bulunabilirsiniz. Üçgenlenen modeller için, byte olarak boyut yaklaşık olarak modelin içerdiği noktaların sayısının 373 artı 75 katı olacaktır. Üçgenlenmeyen modeller için, noktaların sayısının yaklaşık 373 artı 25 katı dosya boyutları bekleyebilirsiniz.

Kaydet > Yüzey komutundan farklı olarak, bu komut varolan bir dosyanın üzerine yazmadan önce sizi uyarır.

Bu komutu varolan bir yüzeyin dahili adını değiştirmek için kullanamazsınız. Varolan bir yüzeyin dahili adını değiştirmek için Yüzey Adını Değiştir komutunu kullanın.

Geometri Projeleri (*.alg) - bir geometri proje dosyasını belirtir. Bir geometri projesi, aktif geometri projesindeki tüm noktalarını, dever, demiryolu deveri ve güzergah verilerini bellekten diske kaydeder.

Farklı Kaydet komutu Kaydet > Geometri Projesi komutundan farklıdır bunun nedeni kaydedilecek geometri projesini aynı zamanda geometri projesine yeni bir ad ve lokasyon belirtebilmenizdir. Belirttiğiniz dosya ismi halihazırda var ise, bu komut sizi uyaracaktır.

Bu komutu varolan geometri projesinin dahili adını değiştirmek için kullanamazsınız. Dahili adı değiştirmek için Geometri Projesinin Adını Değiştir komutunu kullanınız.

Şablon Kütüphanesi (*.itl) - bir şablon kütüphanesini belirtir. Şablon kütüphanesi, belirtimlerinize göre bellekten diske kaydedilir.

Koridor Tasarım Dosyaları (*.ird) - bir koridor tasarım dosyasını belirtir. Koridor tasarım dosyası, bellekten diske kaydedilir. Koridor Kaydet komutundan farklı olarak bu komut, varolan bir tasarım dosyalarının üzerine yazmadan önce sizi uyarır.

Drenaj (*.sdb) - InRoads Storm & Sanitary drenaj veritabanı dosyasını belirtir. Bu sadece InRoads Storm & Sanitary'yi kullanırken uygundur. Aynı adları vermediğiniz sürece, dahili drenaj veritabanı (Yeni iletişim kutusu üzerindeki Drenaj sekmesinden yaratılan) ve drenaj dosyalarının adları aynı olmayabilir.

Bu komutu, drenaj veritabanının dahili adını değiştirmek için kullanamazsınız. Dahili adı değiştirmek için Drenajın Adını Değiştir komutunu kullanınız.

Arazi Okumaları (*.fwd) - bir InRoads Etüt kitabı kaydettiğinizi belirtir.

ICS (*.ics) - konumsal arazi okumalarını gösteren bir cogo girdi dosyasını kaydeder.

PEN Dosyası (*.dat) - konumsal arazi okumalarını, koordinat adı, kuzey, doğu, kot, pen düzeni ve yüzey Öznitelik tipi içeren boşlukla ayrılmış bir ASCII dosyasına kaydeder.

MGE Dosyası (*.mge) - konumsal arazi okumalarını Intergraph Corporation'nın MGE ürünleri tarafından okunabilen bir formata kaydeder.

Tercihler (*.xin) - bir tercih dosyası belirtir. Bu komutu, farklı bir tercihler dosyasını, başka bir zamanda farklı bir parametreler kümesine giriş kazanmak amacıyla, kaydetmek için kullanın. Pek çok komut, işlemlerini yöneten pek çok parametre içermektedir. Bu parametreleri, tercih dosyası olarak bilinen bir dosyaya kaydedebilirsiniz. Tercihler dosyaları koordinat geometri elemanları (güzergah ve geometri noktaları) dahil her şey için tercihleri tanımlar.

Aktif

kaydedilecek güzergahı seçmenizi sağlar.

Aç/Kaydet/İçe Aktar

dosyayı belirlediğiniz dosya adı, konum ve dosya türü ile yükler veya kaydeder .

İptal

iletişim kutusunu kapatır ve komuttan çıkar. İletişim kutusunda yaptığınız tüm değişiklikler yok sayılır.

Yardım

yardım dosyasını görüntüler.

Seçenekler

kaydettiğiniz dosya türü hakkında daha fazla seçenek belirtmek için bir iletişim kutusu görüntüler.

Eğer Kaydetme Türü, Projelere ayarlı ise Seçenekler düğmesi, Proje Seçenekleri iletişim kutusunu görüntüler. Daha fazla bilgi için Proje Seçenekleri konusuna bakınız.

Eğer Kaydetme Türü, Yüzeylere ayarlı ise Seçenekler düğmesi, Yüzey Seçenekleri iletişim kutusunu görüntüler. Daha fazla bilgi için Yüzey Seçenekleri konusuna bakınız.

Eğer Kaydetme Türü, Geometri Projelerine ayarlı ise Seçenekler düğmesi, Geometri Seçenekleri iletişim kutusunu görüntüler. Daha fazla bilgi için Geometri Seçenekleri konusuna bakınız.

Eğer Kaydetme Türü, Drenaja ayarlı ise Seçenekler düğmesi, Drenaj Seçenekleri iletişim kutusunu görüntüler. Daha fazla bilgi için Drenaj Seçenekleri konusuna bakınız.

Eğer Kaydetme Türü, Şablon Kütüphanesine ayarlı ise Seçenekler düğmesi, Şablon Kütüphanesi Seçenekleri iletişim kutusunu görüntüler. Daha fazla bilgi için Şablon Kütüphanesi Seçenekleri konusuna bakınız.

Eğer Kaydetme Türü, Yol Tasarımına ayarlı ise Seçenekler düğmesi, Yol Seçenekleri iletişim kutusunu görüntüler. Daha fazla bilgi için Koridor Tasarımı Dosya Seçenekleri konusuna bakınız.

Ek Dışa Aktarım Seçenekleri

Ek Dışa Aktarım Seçenekleri iletişim kutusu, Kaydet düğmesine tıkladığınız zaman InRoads Etüdündeki Faklı Kaydet iletişim kutusundan etkinleştirilir, sadece Kaydetme Türü parametresi aşağıdakilerden biri ise:

ICS Dosyası (*.ics)

PEN Dosyası (*.dat)

MGE Dosyası (*.mge)

Ek Dışa Aktarım Seçenekleri iletişim kutusu, kaydetme işlemine dahil etmek amacıyla bir şekiller kümesini (araştırma özellikleri) belirtilmesi için bir filtre sağlar ve kurblarının noktalarının doğrusal dilimlere sıklaştırılması metodunu denetler.

İletişim Kutusu Seçenekleri

Geometri Seçenekleri

Açıklama

her şeklin açıklaması için hangi metnin kullanılacağına belirler. Her şekille ilişkilendirilen, Öznitelik açıklamasını (Öznitelik Açıklamasını Kullan) veya özellikleri (Özellikleri Kullan) kullanabilirsiniz.

Noktaları Sıklaştırma

kurbların çıkış dosyasında nasıl gösterildiğini tanımlar. PC ve PT arasında birden fazla nokta içeren kurblar, doğru kurbdan çok, bir hat dilimleri dizisi olarak gösterilmektedirler. Noktaları sıklaştırma parametresi, bu hat dilimlerinin nasıl yapılandığını belirlerler. Aşağıdaki seçimler kullanılabilir:

Yatay ve Düşey - kurbu, Genel sekmesindeki Araçlar > Etüt Seçenekleri altında ayarlı Model Toleransı parametresine dayanarak noktaları sıklaştıran bir hat dilimi dizisi olarak gösterir. Model Toleransı için daha küçük bir değer, verilen bir kurbu gösteren noktaların sayısını arttırır.

Sadece Yatay - kurbu, sadece yatay noktaları sıkıştıran 3D aralığında bir hat dilimi dizisi olarak gösterir- başka bir deyişle sadece xy düzleminde gösterildiği gibi noktaları sıklaştırır. Düşey bileşen, kurb boyunca her noktadan bir sonrakine yalın doğrusal geçiş eğrileri ile gösterilir. Vuruş, Genel Sekmesindeki Araçlar > Etüt Seçenekleri altında ayarlı Model Toleransına dayalıdır. Model Toleransı için daha küçük bir değer, verilen bir kurbu gösteren noktaların sayısını arttırır.

Vuruş Yapma - kurbu, her noktadan bir sonrakine kurb boyunca yalın hat dilimleri olarak gösterir. Vuruş dahil değildir.

Tamam

komutu yürütür ve iletişim kutusunu kapatır.

İptal

herhangi bir işlem yapmadan iletişim kutusunu kapatır. İletişim kutusunda yaptığınız seçimler ve girişler kaydedilmez.

Filtre

belirttiğiniz kurallara dayanarak belirli etüt Öznitelikleri seçmenizi sağlayan, Etüt Öznitelik Filtresini görüntüler.

Yardım

yardım dosyasını görüntüler

Hiç yorum yok: